Sayfalar

23 Eylül 2013

Aloe Vera ve Tarihi


          Aloe Vera , ana yurdu Afrika olan zambakgiller ailesinden bir bitki çeşididir. Yurdumuzda toplum içinde “sarı sabır” olarak da bilinmekte olan bitkinin 300 - 400 değişik türü bulunmaktadır Ancak en fazla kullanılmakta olan “Aloe Barbadensis Miller” adlı cinsidir. Aloe Barbadensis Miller türü otlar insanların medikal ile her türlü bakım ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Afrika haricinde türlü yerlerde de yetiştirilebilmektedir.

        Aloe vera ile alakalı metinlere Yunan, Mısır, Roma benzeri pek çok değişik kültürde rastlanmıştır. Ayrı Olarak daha Geçmiş Hint ile Çin kültürlerinde de bitkiyle alakalı yazılı kaynaklara rast gelmek muhtemeldir. İyileştirici nitelikleri ve ferahlatıcı nemli yapısıyla aloe vera yüzyıllar boyunca pek çok medeniyette kullanılmıştır.
        Geçmiş çağlardaki aloe tüketimiyle alakalı ilk bilgiyi 1862 yılında bulunan milattan evvel 1500 yılında yaşamış Mısırlılar’a ait bir papirüs yaprağından elde etmişlerdir. Mısır kraliçelerinin aloe verayı fiziksel güzelliklerini korumak amacıyla kullandıkları bilinmektedir.

        “Dört bitki çeşiti kişi sağlığı amacıyla vazgeçilmezdir : Buğday, üzüm, zeytin ve aloe vera. İlki insanı besler, ikincisi ruhunu yükseltir, üçüncüsü ona ahenk verir, dördüncüsü iyileştirir. ”
Christopher Columbus (1451 - 1506)
     
        “Eğer uzun süren açlık zamanlarımın arkasındaki gizli güçleri soracak olursanız, evet, sarsılmaz tanrı inancım, basit ile tutumlu hayat tarzım ve yararlarını 19. yüzyılın sonunda Güney Afrika’ya seyahatim sırasında öğrendiğim aloe bitkisidir.
” Mahatma Gandhi (1869 - 1948)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder