Sayfalar

29 Kasım 2013

Aloe Vera ile Bitkisel Tedavi Şekilleri


Aloe vera, yüzlerce yıldan beri başta cilt hastalıkları olmaz üzere kullanılan şimdilerde ise teknolojinin gelişmesiyle iç hastalıklarda da kullanılmaya başlayan şifalı bir bitkidir. Yapraklarının içerisinden çıkan sıvıya ise aloevera jel denir.
                Bu faydalı otun cilt üstüne tedavi edici, yumuşatıcı, nemlendirici hemde yaşlanmayı engelleyici tesiri bulunmaktadır. Yaşlanmayı engelleyici tesiri çok yönlüdür. Çok faydalı bir temizleyici olabildiği amacıyla ölü hücreleri kaldırır ve tenin ufak gözeneklerini arıtır. Bir yandan ciltteki atık ve toksinleri kaldırırken, İçerisindeki vitaminler, mineraller ile amino asitlerle cildi besler böylece yeni hücre üretimini arttırır.
                Dudakta olan uçuktan, cinsel uzuv ile ciddi bacak ülserlerine dek türlü yaralarda başarıyla kullanılmıştır. Özellikle antivirüs tesiri sebebiyle uçuklarda üç gün gibi kısaca bir süreçte tedaviyi sağlar.
                Safra üretimini yükseltir. Taze yaprak kısmı jelatinoz bir sıvı salgılayarak tahriş olmuş ciltte tedavi edici tesir gösterir. Güneş yanığı gibi hafif cilt yanıklarına faydalı gelmesi de bu şifalı bitkinin yararları içerisindedir. Egzamaya karşı da kullanılmaktadır.
                Bunun dışında sarısabır olarak da anılan bu bitkiden elde edilen özler, güzellik endüstrisinde de kullanılarak türlü güzellik mamullerinin yapımına katkıda bulunmuş böylece insanların kullanımına sunulmuştur.
                Göz kapaklarındaki şişkinlikleri gidermesi nedeniyle çok uzun yıllar boyunca iyileşme amacıyla kullanılmaktadır. Sarılık bulunan kişiler amacıyla da yarar sağlar. Şiddetli baş ağrıları için bu otun jelini beş - altı damla gülyağı ile karıştırın. Masaj yapar biçimde başınızı ovun.
                Ağız ile burunda çıkan yaralar için de idealdir. Sıvı olarak içilirse basit balgam çıkarmayı sağlar. Bu sebeple nezle ile grip hastalarının tedavi olmasına katkıda bulunmaktadır. Tekrar sıvı olarak içilirse zekanın gelişmesine yardım eder.
                Cilt rahatsızlıklarında sarısabırın içerisindeki aloe vera jel çıkarılarak yaraya sürülür.
                Yıllardan beri yanık tedavilerinde, yaraların iyileştirilmesinde kullanılmıştır. Aynı sürede acıyı hemde şişkinliği azaltan etken olup cilt ülserleri, mayasıl ve sedef rahatsızlığı tedavilerinde de kullanılmaktadır. Belirtilen hastalıkların iyileşmesinde jel olarak kullanılması gerekir.
                Kabızlık tedavisinde aloe vera toz durumuna getirilir, kaynatıldıktan sonra balla tatlandırılarak içilir. Kabızlık derdine çözüm sağlaması da yararları içerisindedir.

                Saç dökülmesine karşı sirke karıştırılarak saç kökleri ovulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder