Sayfalar

12 Ağustos 2013

Aloe Vera Yetiştirmek


Aloe vera bitkisi pek çok faydası bulunan ve onlarca hastalığın tedavisinde tıbbi ya da bitkisel tedavi amacıyla kullanılan bir bitkidir. Cilt kusurlarından bağırsak sorunlarına karaciğer yağlanmasından hemoroide kadar pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan aloe vera içerdiği vitaminler ve mineraller ile vücut direncini arttırmaya da yardımcıdır.

Aloe vera bitkisi yapraklarının içerisinde barındırdığı jel kıvamındaki sıvının kullanımıyla faydasını gösterir. Bu jel bitkinin özünü oluşturur ve 20 amino asit, 18 enzim, çeşitli mineral ve vitaminler içerir.

 Aloe vera jeli yara ve yanıklarda da oldukça etkilidir. Yaraların etrafında koruyucu bir tabaka oluşturur ve yaraları dış etkenlerden koruyarak ve besleyerek daha hızlı iyileşmesini sağlar. Yanıklarda ise hem acı dindirici hem iz oluşmasını engelleyici hem de içerdiği amino asitlerle serinletici etkisi bulunur. Aloe vera jeli güneş yanıklarında da oldukça sık kullanılır.

 Tüm bu faydalarına rağmen aloe vera bitkisi içerisindeki enzimleri korumanın zor olduğu bir bitkidir. Günümüz teknolojisi her ne kadar tüm doğallığını koruyarak aloe vera jeli evlerimize getiriyor olsa da bazı acil durumlar için taze jel kullanılması tavsiye edilir. Bunun için de bakımı zahmetsiz olan aloe vera bitkisi evde yetiştirilmeye uygundur.

 Bitki ne kadar az güneş alırsa o kadar sağlıksız olur. Evde yetiştirildiğinde çok fazla güneş almasına gerek yoktur. Ancak ne kadar uzun süreli ve direkt güneş alırsa o kadar sağlıklı ve hoş görünür. Bitki eğer açık havada tutuluyorsa her gün sulanmasında sakınca yoktur. Ancak bunun dışındaki durumlar için toprak tamamen kurudukça su verilmesi yeterlidir aksi halde aloe vera çürür. Toprak olarak kaktüs toprağı tercih edilebilir buna alternatif olarak taşlı toprak da kullanılabilir.

Bitkinizi çoğaltmak için köklerinden verdiği yavruları ayırıp dikmeniz yeterlidir. Tahmin ettiğinizden de hızla çoğalacaktır aloe veranız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder