Sayfalar

12 Kasım 2013

Karaciğer Hastalıkları ve Aloe Vera


        Afrika kaynaklı bir bitki türü olan Aloe vera zambakgiller ailesinden olmasına karşın kaktüse benzeri bir görüntüsü bulunur. İçinde bulunan vitaminler, mineraller, aminoasitler ile enzimlerle alternatif tıp alanı için olabildiğince değerli bir bitki türüdür. Şu ana dek yapılan çalışmalara göre tende meydana gelen yara ile yanık benzeri deformasyonlarda olabildiğince tesirli olduğu kanıtlanan aloe vera anti - bakteri karşıtı etkisiyle enfeksiyon tedavilerinde ve hazım sistemi rahatsızlıkları kapsamında bulunan kabızlık, hemoroit, mide ülseri, huzursuz bacak sendromuna karşı kullanılır.

Aloe vera içilerek kullanılması halinde birçok probleme çözüm üretmektedir. Bunlardan bazıları; gastrit, reflü gibi mide rahatsızlıklarına iyi gelmesi ve bağırsak mantarlarına karşı etkili olmasıdır.
Peki aloe vera nasıl içecek olarak tüketilir? Bu sorunun cevabını vermeden önce dikkat edilmesi gereken hususlara değinmekte fayda vardır. Çünkü aloe veranın birçok çeşidi vardır ve bunlardan sadece 4 türü alternatif tıp sektöründe kullanılır. Bunun için her aloeveradan faydalanabileceğimizi düşünmeyelim hatta güvenmediğimiz kaynaklardan ürünlerini temin etmeyelim. Bunun için Gökçek Gıda'nın üretmiş olduğu Aloevera Jel (Bitki Karışımlı Aloevera Şurubu) önerilmektedir.

Dahilen kullanımlarda da bu hal aynı şekildedir. Aloe vera yararları, bedenin iç kesimlerinde meydana gelen iltihaplanmalarda da kendilerini göstererek kişi sağlığına katkıda bulunurlar. Örneğin karaciğer yağlanması sonucunda karaciğer etrafında meydana gelen iltihaplanmaya karşı aloe vera şurubu içilmesi, bu iltihabın atılmasında ile karaciğerin kendisini süratli bir şekilde yenilenmesinde büyük bir rol üstlenir. Bu sebeple, yağlanma sonrası meydana gelen iltihabın daha ilerleyen evrede karaciğer rahatsızlıkları olarak devam etmesinin de önüne geçilmiş olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder