Sayfalar

6 Kasım 2013

Aloe Vera Jel ve Kullanımı


          Cildimiz , tenimiz , vücudumuz bizim için fazla önem arz etmektedir. Hiç kimse erkenden yaşlanmak hemde kırışıklık sahibi olmak istemez. Hele ki bayanlar kırışıklıklardan kurtulmak amacıyla çok türlü yollar dener. Merhemler, jeller, pahalı takviyeler kullanırlar. Ancak bütün bu ürünlerin yanı sıra kimi bayanlar ise doğal çözümler aramaya başlar. Aloe vera, hindistan cevizi, kakao, salatalık ile böğürtlen benzeri çok türlü bitkiler kullanılarak elde edilen jeller, merhemler pek çok şahıs tarafından sıkça tercih edilir. Bunun dışında bu otlar ile beraber evlerinizde de jeller ile merhemler hazırlamanız mümkündür.

Evlerinizde rahatlıkla pratik bir biçimde aloe vera jel olarak hazırlanabilir böylece uygulanabilir. Tabii yalnızca yaşlılık karşıtı, kırışıklıklar amacıyla değil, vücudunuzdaki çatlaklar ile yarıklar için de bu faydalı jeli uygulayabilirsiniz. Bunun Dışında mayasıl benzeri deri rahatsızlıklarına karşı da bu jel ile merhemler uygulanabilir.

Aloe vera jel olarak nasıl kullanılır? 
İyileşme gayesiyle bu otun jelinin yapımı için ilk önce yaşlı yapraklar kullanılması gerekir. Alınan yaprak ortadan ikiye ayrılarak yaranın üstüne kapatılır ya da elde edilen jel yaraya sürülür. Yaprak, parçalayıcıdan geçirilerek sıvı ya da jel şekline getirilir böylece hemen buzdolabına konur. Bu sıvı dört hafta boyunca kullanılabilir. Stabilize edilmemiş bu aloe vera jel yapıldıktan sonra dondurulmamalı ya da fazla ısıda tutmamalıdır, aksi durumda yararlı etken maddeler parçalara ayrılabilir. İşte abu şifalı bitkinin jel yapımı bu denli pratik ve basittir. Bunun dışında hazırlandıktan sonra bu sıvı dört hafta yani 1 ay gibi uzun bir müddet kullanılmaktadır.
Gül yağı ile karıştırılarak da kullanılmaktadır. Spesifik ölçülerde gül yağı ile karıştırırsanız baş ağrısını rahatlıkla giderebilirsiniz. Şiddetli baş ağrılarına karşı bu faydalı jeli gül yağı ile karıştırın ve masaj yapar gibi ağrıyan yerlerinizi ovun. Bir müddet sonra ağrınızın geçtiğini hissedeceksiniz. Bir ölçü aloevera jeli sirke ile karıştırılır. Karışım çay kaşığı yardımıyla homojen duruma getirilir ve saç diplerine sürülebilir. Bu biçimde saç kökleri ovulursa saç kaybına yarar sağlar. Bu şifalı bitki türü başta yaralar, sivilceler ile hafif yanıklar amacıyla kullanılmaktadır. Sarısabır da adı verilen bu bitki türü, ağızdan da alınabilir Ancak dikkatli olunmalıdır. Karaciğer hücrelerini korur, safra söktürür. Bedenin direnç kazanmasına yardım eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder