Sayfalar

4 Şubat 2014

Evinizde Aloe Vera Yetiştirebilirsiniz


Aloe vera sıcak ve kuru hatta çöl ikliminden hoşlanan bir bitki türüdür. Soğuk havaya karşı oldukça dayanıksızdır.

Ev içinde süs bitkisi olarak yetiştirilmesi düşünülüyorsa saksının içine kiremit parçaları yerleştirilmeli ve geçirgen bir toprak kullanılmalıdır.

Bitki büyüdüğünde ve erişkin boya yaklaştığında en az 45 – 60 santimlik bir saksıya transfer edilmesi gerekir. Bitki tıbbi amaçla kullanılmak üzere yetiştirilecekse bu yaklaşık 4 yıl sürdüğünden yetişkin bitki edinilmesi daha uygundur.

 Açık hava ve güneşten kısa sürede etkilenip boy atmaya başlayan aloe vera küçük filizler vererek gelişimine devam eder. Bu filizler ekildiğinde daha fazla aloe vera bitkisi elde edilmiş olunur.

Aloevera bitkisi dıştan içe doğu gelişen bir bitkidir ve hasat daima en yaşlı yapraktan yani en dıştan en içteki genç yaprağa doğru yapılmalıdır. Kesilen yaprak ortadan ikiye bölünür ve yaranın üzeri kapatılır. Yaprağın içindeki aloe vera jeli yaraya sürülür.

Ardından kullandığınız yaprağı blendırdan geçirerek oluşan sıvıyı hemen buz dolabına koyabilirsiniz. Bu sıvıyı 4 haftaya kadar kullanabilirsiniz.. Herhangi bir koruyucu işleme maruz kalmamış olan bu doğal sıvı dondurulmamalı ve yüksek sıcaklıkta bırakılmamalıdır. Aksi halde içindeki etken maddeler kaybolur.

Yetiştirdiğiniz aloe vera bitkisi içecek olarak kullanmak için önce küçük parçalara ayrılıp su eklenerek 1 gün buz dolabında tutulmalıdır. Daha sonra içindeki parçalar çıkarıldıktan sonra tatlandırmak ve acı tadı yumuşatmak için meyve suyu ekleyerek tüketebilirsiniz.

1 yorum:

  1. Merhaba, ben evimde aloe vera yetiştiriyorum, ve yüz için yapılan kremlerle ilgileniyorum. acaba aloe vera ile basit bir krem nasıl yapabilirim. inetrnette çok tarif var ama muhafaza edilmesi açısından değişik yorumlar var, bu yüzden size sormak istedim.

    YanıtlaSil