Sayfalar

25 Ekim 2013

Mide Ülserine Aloe Vera Jel


                Aloe vera , Türkçe’de sarısabır otu olarak yer almaktadır. Ancak bütün yeryüzünde olabildiği gibi ülkemizde de yerel adı ile değil, orijinal adıyla daha yaygın olarak tanınmaktadır. Tropikal bir bitki türü olan aloe vera, dolgun hemde kalın olan mızrak şeklinde yapraklara sahiptir. Bu yaprakların iç bölümünde aloe vera özü adı verilen sıvı vardır. Söz konusu sıvı vitaminler ile mineraller açısından fazla zengin olduğu için pek çok sektörde oldukça çok olarak kullanılır. Mesela ilaç alanı otun özünü bu yönleri bakımından kullanırken güzellik sektöründe de aloe veranın başta deri yenileyici etkilerinden yararlanıldığı bilinmektedir.

                Ülser dediğimiz hastalık aslında kelime olarak bedende meydana gelen yaraları anlatmaktadır. Mide ülseri denildiğinde de midede meydana gelen yaralanmalar, tahribatlar anlaşılmalıdır. Bu yara türü ; midenin iç yüzeyinde meydana gelir. Mide rahatsızlıkları içinde en çok görülenlerden bir tanesi de mide ülseridir. Mide ülseri oluşumunda türlü faktörler başrol oynayabilir. Mesela sigara içmek, alkol almak ya da çok fazla asitli meşrubat tüketmek mide ülserini tetikleyebilir. Bunun yanı sıra yoğun stres, karaciğerde meydana gelen problemler sonucunda safra miktarının azalması gibi nedenlere bağlı olarak da mide iç yüzeyinde yaralanmalar gözlemlenebilir.

                Mide ülseri semptomları olarak ağza gelen ekşilikten koyu renge sahip dışkılara dek pek fazla rahatsız edici şeyden bahsedilebilir. Söz konusu semptomların erken zamanlarda fark edilmesiyle birlikte derhal tedavisine başlanması gereklidir.

                Aloe vera, tıpkı ciltteki yaralanmalara faydalı geldiği gibi mide ülserine karşı da tesirli olabilir. Bu açıdan mide ülseri tedavisi amacıyla olabildiğince yararlı bir bitki türüdür. Söz konusu otun bu benzeri etkilerinden faydalanabilmek amacıyla aloe vera kullanılarak hazırlanmış olan aloe vera jel (bitki karışımlı aloe vera şurubu) tüketilebilir. Tamamen doğal bir gıda desteği olan bu ürün ile mide ülseri iyileştirilmesinde pozitif neticeler alınabilmektedir. Fakat kullanmadan evvel hangi miktarlarda alınması gerektiğinin iyi öğrenilmesi gerekmektedir. Aloe vera jel (bitki karışımlı aloe vera şurubu) yalnızca yaraları tedavi edici etkiye sahip değildir. Bunun yanı sıra aloe veranın antioksidan özelliğini de barındırdığı için vücudunuzdaki toksinlerin atımına da yardımda bulunarak mide sağlığınızın korunmasını olanak sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder