Sayfalar

4 Ekim 2013

Aloe Vera Nedir?


Şampuan , sabun ile diğer güzellik mamullerinin çoğunda olan aloe vera en son tuvalet kağıdına da girdi. Pek çok insanın ne olduğu hususunda tam olarak fikir sahibi olmadığı, ama aldığı ürünlerin içerisinde kesinlikle aradığı aloe vera, bazılarının iddia ettiği gibi bir olağanüstü mü, yoksa aloe vera jel içerisinde yalnızca kayganlaştırıcı etkisi bulunan bir bitki çeşiti mi? Güzellik ürünü alırken içerisinde kesinlikle aloe vera aranmalı mı?

Türkiye ' de sarı sabır olarak tanınan aloevera otunun ana yurdu Afrika’dır. Kaktüsü akla getiren ama zambakgiller ailesinden olan aloe vera ' nın iki yüz ' den çok türü var. Bu bitki çeşiti tahmini 4 senede olgun hale geliyor. Büyüdükten sonra yapraklarının özütü, içerisindeki jelin ve dış kabuğundaki özsıvısının karışımı ile naturel bir bitki çeşiti sıvısı şekline dönüştürülüyor. Tarih süresince epey yıllar iyileştirici hemde güzelleştirici tesiri sebebiyle kullanılmakta olan bitki türü, 1968 yılında Dr. Bill Coats ' un oksitlenmenin sakıncalı etkilerinden müdafaa edici ‘‘stabilizasyon’’ formülünü geliştirmesiyle günlük kullanıma yasal olarak girdi.

YAN ETKİSİ VAR MI?

Dıştan tüketimde bilinmekte olan büyük bir yan etmeni yok. Fakat kalp, böbrek ve karaciğer nakli benzeri organ nakli geçirmiş bulunanların, hamilelerin ile 2 yaşından Ufak çocukların ağız yoluyla kullanmamaları gerekiyor. Epey süreli tüketimde potasyum kaybına sebep olabiliyor. Ağız yoluyla tüketimde bayanların regl dönemi kanamalarında artış olacağı ifade ediliyor. Polen alerjisi bulunan İnsanların ise ağız yoluyla ya da dıştan tüketimde çok dikkatli olmaları gerekiyor. Ağız yoluyla tüketimde meydana çıkarılan bir farklı problem ise doz belirlemesi. Fazla dozda tüketim problem yaratabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder