Sayfalar

27 Ağustos 2013

Aloe Veranın Etkili Olduğu Durumlar


Konstipasyon : Toplum içinde kabızlık olarak tanınan şikayeti gidermek amacıyla Aloe bitkisine başvurulabilir. Aloe vera ’nin içerisinde olan faal maddelerden olan antrakinonlar laksatif etkisine sebep olarak bağırsakların temizlenmesinde etkin rol oynar.

Psoriazis : Psoriazis’in toplum içinde tanınan ismi " sedef hastalığı”dır. Yapılan klinik çalışmalar dört hafta süresince günde 3 defa %0, 5’lik konsantrasyonda aloe ekstresi içeren kremlerin psoriazis plaklarının olduğu alana sürüldüğünde tesirli olduğunu ortaya koymuştur.
Aloe vera jel  deskuamasyonu (pul pul dökülme), eritemi (kan toplanması sonucunda Ciltte elde edilen kızarıklık) ile ciltteki sızıntıları azaltıcı özellik gösterdiği tesbit edilmiştir.

Yanıklar : Yanıklar üstüne uygulanan aloe vera jelinin tedaviyi çabuklaştırdığı tesbit edilmiştir. Fakat bu konuda yeterli malumat bulunmaz.

Şeker : 42 gün süresince her gün, günde bir defa içilerek kullanılmakta olan on beş ml Aloe jelinin (yaklaşık 1 çorba kaşığı) tip iki şeker hastalarındaki kan şekerini düşürdüğü gözlenmiştir. Fakat bu konuda yeterli malumat bulunmaz.

Herpes : Herpes adlı virüsün meydana getirdiği rahatsızlık, toplum içinde " uçuk” olarak tanınmaktadır. Yapılan kimi klinik çalışmalar sonucunda uçuk bulunan alana günde 3 defa %0, 5’lik konsantrasyonda aloe ekstresi içeren kremlerin uygulanmasının, uçuğun tedavi sürecini kısalttığı gözlenmiştir. Yapılan klinik çalışmada, uçuk üstüne aloe vera jeli uygulanan kişilerde uçuğun Yaklaşık tedavi süresi tahmini beş gün iken, plasebo uygulanan grupta bu tedavi süresinin on iki gün olabildiği tesbit edilmiştir.

Hiperlipidemi : Aloe jeli hiperlipidemiye olan tesirinin incelenmesi amacıyla hiperlipidemi hastaları üstünde bir çalışma yapılmış ile hastalar her gün, günde 1 defa on ml – yirmi ml Aloe jelini on iki hafta süresince oral olarak kullanmışlardır. on iki haftanın sonunda yapılan kan tahlillerine göre hastalardaki toplam kolesterol seviyesi %15, LDL seviyesi (kötü kolesterol) %18, trigliserid seviyesi ise (kan yağları) %25 - 30 oranında düşüş ortaya koymuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder